Alver Kivi

Kure Levadia jõu vastu seekord ei saanud

2 minuti lugemine

FC Kuressaare seisis koduväljakul jalgpalli Premium liiga ühe tiitlipretendendi Tallinna FCI Levadia vastu müürina pool tundi, siis said külalised oma tahtmise ja lahkusid Saaremaalt 3:0 võiduga.
“Me ei tulnud mõttega, et see mäng kaotada, aga vastane oli tugevam ja realiseeris oma võimalused, seepärast ka selline seis,” tõdes FC Kuressaare peatreener Jan Važinski. “Kui võistkond tuli puhkuselt ja kohe oli vastas tiitlipretendent ja Euro karikal osalenud meeskond, siis ei ütle, et oli paha mäng, aga arenguruumi on. Kuid kindlasti häbi ei ole.”
Jan Važinski saatis Kuressaare linnastaadionil mängitud kohtumises väljakule neljase kaitseliini, keda toetasid viis poolkaitsjat ja üks ründaja. Külalised võtsid mänguohjad kohe enda kätte ja asusid väravat otsima. Saarlaste kaitset püüti lahti murda äärtest antud tsenderdustega ja loodi ka ohtlike olukordi, kuid võõrustajad püsisid kuni 29. minutini.
Üle ründaja Jevgeni Kabajevi lennanud pallile ei suutnud reageerida keskkaitsja Elari Valmas, kellest mänguvahend oma väravasse põrkas. Teist korda sahistas Levadia Kure väravavõrku esimese poolaja üleminutil. “Kahju, et see sel hetkel tuli,” märkis Jan Važinski, lisades, et eelmises kohtumises lõi Levadia ka lisaminutil värava ja see on valus.
Teisel poolajal mängupilt suurt ei muutunud, Kure meestest oli parim võimalus peaga löögile saanud Märten Opil, kuid pall lendas üle värava. Levadia vormistas mängu lõppskoori 3:0 81. minutil.
“Viimane värav tuli ainsast situatsioonist, kus nad mängisid meid maas üle, muud variandid nad mängisid enamuses läbi tsenderduste,” lausus Jan Važinski. “Kindlasti mõjutas meie sooritust suur vaheaeg kahe viimase mängu vahel. Aga teine on see, et kui tehakse individuaalseid treeninguid ja hoitakse füüsilist vormi ja oli näha, et joosta jõuame, aga palliga on vaja ka sõbraks saada ja neid trenne on meil olnud ainult neli.”
Premium liiga 20. voor
FC Kuressaare – FCI Tallinna Levadia 0:3 (0:2)
21.07.2019 kell 19:00, Kuressaare linnastaadion
Mänguolud: +24, vahelduva pilvisusega tuuline ilm; muruväljak väga heas seisukorras.
Pealtvaatajaid 284
Väravad: – 29. Elari Valmas (OV), 45.+2 Maksim Podholjuzin, 81. Karl Rudolf Õigus

  1. Dmitri Kruglov ei realiseerinud penaltit

Hoiatused: 38. Karmo Paju, 67. Mario Stern, 73. Mairo Miil – 35. Maksim Podholjuzin, 90.+4 Rasmus Peetson
FC Kuressaare: Magnus Karofeld, Rasmus Saar, Elari Valmas, Märten Pajunurm, Mairo Miil, Karmo Paju, Amor Luup (86. Maarek Suursaar), Oliver Rass, Märten Opp (60. Nikita Komissarov), Sander Seeman, Otto-Robert Lipp (46. Mario Stern)
Varumängijad: Maarek Suursaar, Mario Stern, Joonas Soomre, Nikita Komissarov, Silver Alex Kelder, Ranon Kriisa, Reivo Vinter
Tallinna FCI Levadia: Artur Kotenko, Dmitri Kruglov, Marko Lipp (42. Karl Rudolf Õigus), Maksim Podholjuzin, Markus Jürgenson, Marek Kaljumäe, Kirill Nesterov, Rasmus Peetson, Joao Neto Morelli (82. Nikita Andrejev), Pavel Marin, Evgeny Kabaev (61. Erick Andres Moreno Serna)
Varumängijad: Sergei Lepmets, Igor Dudarev, Karl Rudolf Õigus, Anton Krutogolov, Aime Marcelin Gando Biala, Nikita Andreev, Erick Andres Moreno Serna
Kohtunik
Joonas Jaanovits
Abikohtunikud
Sten Klaasen, Erkko Liiv
Neljas kohtunik
Rasmus Maalinn