Evelin Tasa

2006 poisid Valgevenes viiendad

< 1 minuti lugemine

2006 poisid osalesid Valgevenes Smorgonis toimunud heatasemelisel noorte jalgpalliturniiril, kus saadi viies koht.

„Smorgoni võistkond on osalenud meie Saaremaa Cupil, saime neilt kutse vastuvisiidiks ja otsustasime osaleda,“ rääkis treener Jan Važinski. „Oli huvitav kaheksa võistkonnaga turniir. Kui on selline pakkumine enne hooaega mängida kolme päevaga seitse mängu, siis on see ettevalmistuseks hea võimalus.“

Važinski sõnul oli tegu väga ühtlase tasemega, suureskoorilisi vahesid ei olnud ja punkte tuli loovutada kõigil võistkondadel. „Kindlasti oli see meie poistele kogemuste mõttes väga kasulik,“ leidis ta.

Turniiri võitis Vilniuse BFA, kellega FC Kuressaare mängis 1:1 viiki, ainsa värava lõi karistuslöögist parimaks poolkaitsjaks valitud Kristofer Leedo.

Teise koha sai Valgevene võistkond Bate, kellega saarlastel oli turniiri esimene kohtumine. „Olime seni harjutanud vaid saalis, poistel oli ärevus sees. Mäng oli võrdne, kuid nemad olid pisut osavamad,“ rääkis Jan Važinski.

Saarlased kaotasid selle kohtumise 3:5. Väravad lõid Karl Liiva, Oliver Sild ja Ottomar Ots.

Kolmanda koha sai Belgard Grodnost. FC Kuressaare mängis nende vastu oma viimase mängu ja võit andnuks pronksmedalid. Saarlased mängisid hea kvaliteediga, omasid ülekaalu, kuid realiseerimine jättis soovida. Vastaste vasturünnakud olid aga teravad ja nad võitsid 3:0.

Neljanda koha saanud Venemaa klubile Express kaotas FC Kuressaare 0:3. Kuid võideti kuuenda koha saanud Novodetšnoje Oliver Sildi ja Martin Sagori väravatest 2:1, viigistati seitsmenda Smorgoniga 2:2, väravad Kristofer Leedo ja Kristofer Kähari. Turniiri viimane Vilnius FM alistati 3:1, väravad lõid Raul Arus, Martin Sagor ja Kristofer Kähari.

Mängisid: Johann Haamer, Ottomar Ots, Karl Liiva, Jan Kallas, Martin Truverk, Rasmus Vahenurm, Tristan Tasa, Oliver Sild, Kristofer Leedo, Raul Arus, Karmo Metsmaa, Kristofer Kähari, Martin Sagor, Stefan Važinski, Kristofer Arula ja Mark Õunpuu.