Foto: Maikko Mölder

2000 poisid võitsid pronksmedalid

2 minuti lugemine

FC Kuressaare 2000. aastal sündinud poiste võistkond võitis Eesti C2 klassi meistrivõistlustel pronksmedalid.

„Hindan seda saavutust väga-väga kõrgelt,“ rääkis võistkonna treener Maikko Mölder. „Hooaja algul oli meil eesmärk jääda liigasse püsima ehk tulla kuue hulka. Selle täitsime kevadringiga juba ära. Sügisringis saime järjest paremaks, mängisime väga hästi ja tasuks on pronksmedalid.“

Meistrivõistluste otsustavas pooles kogus FC Kuressaare 6 võitu, tegi 1 viigi ja sai 3 kaotust. Maikko Mölder tõstis esile asjaolu, et kõikides võidumängudes hoiti enda värav puhtana.

„See on muljetavaldav,“ lausus ta. „Kaitse oli meie trump. Tegime väikesed ümberkorraldused ja need, kes hooaega alustasid rünnakul mängisid lõpus kaitses. Sealt ka meie edu tuli.“

Sügisringis tegid kaitses head tööd väravavaht Garel Muul, Rasmus Saar, Mairo Miil, Ian-Felix Post ja Mihkel Rasu. Treeneril jagus kiidusõnu kogu meeskonna aadressil. „Keskväljasõdurid tegid ka head tööd ja ründajad lõid oma võimalused ära,“ märkis Mölder.

C2 vanuseklassi kuldmedali võitis Tallinna Legion, FC Flora sai hõbemedalid. Maikko Mölderi sõnul mängiti ka nendega võrdselt, Floraga koguti sügisringis koguni samapalju punkte. „Kõik jäi kevadringi,“ tõdes ta.

„Eneseusk jättis pisut soovida, sest mängisime esimest aastat suurel väljakul. Kartsin seda üleminekut, aga tegelikult said poisid päris hästi hakkama.“

Saaremaa poiste hea mäng on jäänud silma ka Eesti noortekoondiste treeneritele ja talenditreeningutel on juba käinud Garel Muul, Rasmus Saar, Mairo Miil ja Reiko Mäeorg. Maikko Mölderi hinnangul võiks sama kaugele jõuda veel kolm-neli mängijat, kuid nad peavad seda tahtma ja eesmärgi nimel ka rohkem pingutama.

Praegu on poistel puhkus ja siis hakatakse valmistuma uueks hooajaks. „Kindlasti tahame vähemalt sama tulemust,“ avalikustas Maikko Mölder järgmise aasta eesmärgi. See ei saa muidugi kerge olema, aga anname endast selle nimel ühiselt kõik.“

Hooaja jooksul mängiti koosseisus Oliver Himmist, Jaan Kask, Aleksander Lember, Emil Lepp, Marat Lõsõi, Andero Miil, Mairo Miil, Garel Muul, Reiko Mäeorg, Rivo Oosim, Karmo Paju, Henri Paomees, Ian-Felix Post, Mihkel Rasu, Rasmus Saar, Karl-Thomas Sepp, Karl Hendrik Tamkivi, Kevin Uue, Cevin Vahter ja Magnus Voogla.

C2 Esiliiga tabel*
1.Tallinna JK Legion I 1071225:849
2.Tallinna FC Flora 1061324:1243
3.FC Kuressaare 1061313:1129
4.Tartu JK Merkuur-Juunior1032511:1529
5.Tallinna FC Infonet 103169:1923
6.Tartu JK Tammeka 101279:2620

* – C2 Esiliigas võeti kevadringist kaasa kõik kevadringis kogutud punktid ja hoiatused, kuid omavaheliste mängude arvestus ning väravate vahe hakkas nullist peale, mis tähendab seda, et võrdsete punktide korral lähevad arvesse ainult sügisringis mängitud mängud.